Instondo
Instondo Thema's Tijdschriften Academy Webshop Congressen Contact Over ons
Inloggen
Mijn gegevens Mijn abonnementen Mijn opleidingen
1
Mijn congressen
1
Mijn wensenlijst Uitloggen
  • Home
  • Programma
  • Locatie
  • Sprekers
  • Prijs
  • Accreditatie
  • Informatiemarkt

Landelijke IB/KC-dag 2026

Thema: van curatief naar preventief: werk aan goed onderwijs in de korte cyclus

De korte cyclus: we horen er al jaren over, en steeds vaker komt dit thema terug in inspectierapporten en beleidsdocumenten. Toch blijft het voor veel IB’ers en KC’ers een uitdaging om die cyclus daadwerkelijk handen en voeten te geven in de dagelijkse onderwijspraktijk.

 

Hoe zorgen we ervoor dat het niet alleen bij plannen en analyseren blijft, maar dat de korte cyclus écht bijdraagt aan beter onderwijs in de klas?

 

Tijdens de Landelijke IB/KC-dag 2026 krijg je antwoord op de vraag: hoe maken we de beweging van curatief naar preventief? Hoe kunnen we de korte cyclus – met zijn directe lijn van doelen stellen, observeren, reflecteren en bijstellen – inzetten als krachtige motor voor duurzaam onderwijsverbetering?

 

We gaan aan de slag met onderwerpen als:

 

  • Het versterken van de lespraktijk: van doelenplanners tot effectieve reflectie aan het einde van de les.

  • De rol van de IB’er/KC’er in het begeleiden van teams bij cyclisch werken.

  • Het creëren van een cultuur waarin doelen helder zijn en feedback vanzelfsprekend is.

  • Praktische handvatten om de cyclus te verankeren in de schoolorganisatie.


Of je nu net begint als intern begeleider of al jaren ervaring hebt als kwaliteitscoördinator: deze dag biedt inspiratie, verdieping en praktische tools om jouw rol als onderwijsbegeleider nog krachtiger te maken. Samen met collega’s uit het hele land leer je van praktijkvoorbeelden, deel je inzichten en doe je nieuwe ideeën op om de volgende stap te zetten in jouw school.

 

Dit jaar organiseert Instondo dit onderwijscongres samen met Marcel Peters en Nicolette Simons van GGO-advies. Zij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van scholen op het gebied van onderwijsontwikkeling, kwaliteitszorg en leiderschap en delen hun kennis graag met je. 

 

Mis deze dag niet en werk samen aan de beweging richting écht goed onderwijs in de korte cyclus!

 

Kom je samen met collega's? Profiteer van extra voordeel!

Wist je dat je bij deelname als groep van 5 collega’s of meer, profiteert van groepsvoordeel? Zo vergroot je samen de impact in de praktijk tegen een lager tarief. Vraag nu een offerte aan en we helpen je graag met een aanbod op maat. 

 

Dinsdag 10 maart 2026

Hotel en congrescentrum de ReeHorst, Bennekomseweg 24 6717 LM Ede

Vanaf 335,00 euro

Programma

Tijd Onderdeel Spreker Onderwerp
09:00 - 10:00 Ontvangst    
10:00 - 10:05 Opening Marcel Peters & Nicolette Simons Dagvoorzitters
10:05 - 10:50 Keynote 1 Karen Heij Toetsen binnen de korte cyclus
10:50 - 11:20 Pauze Koffie/thee Bezoek informatiemarkt
11:20 - 12:05 Parallel 1 Marcel Schmeier Didactisch observeren
    Marcel Peters & Nicolette Simons Werk doelgericht in de korte cyclus
    Simone van Dijk Liefdevol en confronterend coachen
    Hannah Bijlsma

Wat is een goede les – en hoe maak je die beter? 

    Spreker volgt  
12:05 - 13:00 Pauze Lunch Bezoek informatiemarkt
13:00 - 13:50 Keynote 2 Marald Mens Meesterlijk lesgeven
13:50 - 14:00 Wissel    
14:00 - 14:45 Parallel 2    
    Tineke Droog De lesmethode volgen, waarom? Daarom!
    Marita Eskes Technisch leesonderwijs en BL in de korte cyclus
    Gretha Huinink Kijken door de contextuele bril - naar ouders
    Marloes Schimmer

Van weten naar kunnen en willen: Hoe krijg je de leerkracht in beweging?

    Spreker volgt

 

14:45 - 15:15 Pauze Fris  
15:15 - 15:55 Keynote 3 Spreker volgt  
15:55 - 16:00 Afsluiting Marcel Peters & Nicolette Simons Afsluiting van de dag

Locatie

Adres:

Congrescentrum de ReeHorst

Bennekomseweg 24

6717 LM Ede

 

Openbaar Vervoer

De ReeHorst is gelegen op slechts 250 meter vanaf (intercity-)station Ede-Wageningen. Ideaal te bereiken met het OV dus!

 

Met de auto

Ook met de auto is de ReeHorst goed bereikbaar. Lees voor vertrek altijd de routebeschrijving. Het congrescentrum beschikt over een eigen parkeerplaats en dus voldoende parkeergelegenheid.

 

Hotel en congrescentrum de ReeHorst, Bennekomseweg 24 6717 LM Ede

Sprekers

Marcel & Nicolette (GGO-advies)

Marcel & Nicolette (GGO-advies)

Dagvoorzitters

Marcel Peters en Nicolette Simons zijn werkzaam als onderwijsadviseurs (GGO Advies) met een specialisme in didactisch handelen - onder andere gecertificeerd EDI trainer - en doelgericht werken. Zij vertalen de theorie naadloos naar de praktijk door hun achtergrond als onderwijskundige, leerkracht en directeur in het basisonderwijs. Als duo begeleiden zij veel basisscholen in verbetertrajecten. Marcel en Nicolette hebben oog voor het beleid op schoolniveau maar kijken ook altijd naar de praktijk van de klas.

 

Naast adviseurs zijn Marcel en Nicolette auteurs van de boeken 'Werk doelgericht vanuit je schoolambitie' & 'Werk doelgericht met niveauverschillen'.

Meer over deze spreker

Marcel Peters 

Nadat Marcel voor de klas heeft gestaan, is hij 7 jaar directeur geweest van basisschool de Springplank in Etten-Leur. Deze school werd in 4 jaar tijd van een zwakke school, benoemd tot een ‘excellente school’ met als profiel ‘oog voor elk kind’. Inmiddels werkt Marcel als adviseur waarbij hij scholen begeleidt die de ambitie hebben om hun onderwijs meer doelgericht vorm te geven. Marcel heeft oog voor het beleid op schoolniveau maar kijkt ook altijd naar de praktijk van de klas! 

 

Nicolette Simons

Nicolette begeleidt basisscholen in verbeter- en professionaliseringstrajecten op het gebied van instructie, rekenen en doelgericht werken. Nicolette weet de theorie naadloos naar de praktijk te vertalen door haar achtergrond als leerkracht en onderwijskundige. Doen wat werkt en onderwijsprofessionals inspireren en enthousiasmeren is wat haar drijft.

 

Karen Heij

Karen Heij

Toetsen binnen de korte cyclus

Toetsen kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn die inzicht geven in wat een leerling wel of juist (nog) niet begrepen heeft van de leerstof die is aangeboden. Hoe moeten toetsen er dan uitzien? Welke functie moeten ze dan hebben? Want hoe voorkomen we dat toetsuitslagen voelen als mosterd na de maaltijd of niets toevoegen aan wat je al weet? In mijn bijdrage ga ik in op hoe toetsing eruit moet zien om ingebed te kunnen worden in een korte cyclus en zo een effectief hulpmiddel vormt in de ontwikkeling van leerlingen.

Meer over deze spreker

Dr. Karen Heij is taalkundige, toetsexpert en onderwijsadviseur. In 2021 promoveerde zij bij Tilburg University op een onderzoek naar de Eindtoets Basisonderwijs ("Van de kat en de bel: tellen en vertellen met de Eindtoets Basisonderwijs"). Op dit moment werkt zij als onderwijsadviseur op het gebied van taal en toetsing bij Parrhesia Onderwijsadvies (www.parrhesiaonderwijsadvies.nl).

Marcel Schmeier

Marcel Schmeier

Didactisch observeren

Goed lesgeven start met het helder voor ogen hebben van leerdoelen die je hebt vastgelegd voor ieder leerjaar. Deze leerdoelen worden vertaald naar lesdoelen. Tijdens het lesgeven stemt de leerkracht de instructie af op de leerlingen, zodat alle leerlingen de gestelde doelen telkens behalen. Hiervoor is het belangrijk dat de leerkracht zicht heeft op de mate van beheersing door middel van het stellen van veel vragen en het geven van korte opdrachten.

Maar hoe ziet een goede instructie eruit? En hoe krijg je als intern begeleider zicht op de kwaliteit van de instructie en afstemming in de verschillende lessen op je school? In deze sessie leer je gericht didactisch observeren. De trainer speelt enkele lesfragmenten uit van verschillende leerjaren en vakgebieden. Aan de hand van een kijkwijzer leer je effectieve instructie herkennen, zodat je de lessen op je eigen school kunt versterken door het geven nog betere feedback en tips aan de leerkrachten van je team.

Meer over deze spreker

Marcel Schmeier is onderwijsadviseur, auteur en bevoegd leerkracht basisonderwijs. Hij heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs en weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk in de klas: “Werken aan onderwijskwaliteit doe je door het primaire proces te verbeteren: het lesgeven, en dan met name de instructie.” Marcel is bekend van de onderwijsbestsellers ‘EDI 2.0: tips en technieken voor een goede les’ en ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en ‘Bordwerk en aantekeningen’ dat werd verkozen tot Runner-up Beste Onderwijsboek 2020.

Marcel Peters & Nicolette Simons

Marcel Peters & Nicolette Simons

Werk doelgericht in de korte cyclus

In de korte cyclus werken bij de vakgebieden rekenen en taalverzorging start met doelgericht werken. Niet alleen in de klas, maar vooral op schoolniveau. Heldere kaders, gezamenlijke afspraken en een gedeelde visie zijn de basis. In de klas werkt de leerkracht vanuit hoge verwachtingen en een cyclische aanpak, waarin observaties centraal staan. In deze lezing worden de vijf stappen uitgelegd die samen deze korte, doelgerichte cyclus vormen: van blokvoorbereiding tot en met het doorplannen van sleepdoelen. De laatste twee stappen – blokevaluatie en het doorplannen van sleepdoelen – geven de leerkracht zicht op welke leerlingen ondanks eerdere interventies nog extra ondersteuning nodig hebben. De blokevaluatie gebeurt niet op basis van de methodegebonden bloktoets of de LVS toets, maar op basis van leerkrachtobservatie met behulp van een doelenplanner of blokplanning. Een praktische aanpak voor op school- en groepsniveau en een kritische noot op de LVS vormen de kern van deze lezing. 

Meer over deze spreker

Marcel Peters en Nicolette Simons zijn werkzaam als onderwijsadviseurs (GGO Advies) met een specialisme in didactisch handelen - onder andere gecertificeerd EDI trainer - en doelgericht werken. Zij vertalen de theorie naadloos naar de praktijk door hun achtergrond als onderwijskundige, leerkracht en directeur in het basisonderwijs. Als duo begeleiden zij veel basisscholen in verbetertrajecten. Marcel en Nicolette hebben oog voor het beleid op schoolniveau maar kijken ook altijd naar de praktijk van de klas.

Naast adviseurs zijn Marcel en Nicolette auteurs van de boeken 'Werk doelgericht vanuit je schoolambitie' & 'Werk doelgericht met niveauverschillen'. 

 

Simone van Dijk

Simone van Dijk

Liefdevol confronterend coachen

Soms kom je met een waarderend onderzoekende aanpak nog niet ver genoeg. Jullie bewegen om elkaar heen en komen niet verder. En dan? In deze verdiepende workshop leer je hoe je -vanuit mededeogen en moed- goede, confronterende gesprekken voert die de boel echt positief in beweging zetten. 

 

Je ontdekt met welke krachtige vragen je het handelen van een collega en het gedrag van een ouder bespreekbaar kunt maken, of hoe je een hele overlegtafel uit de modder trekt, richting concrete uitkomsten. We bouwen voort op de principes uit de eerdere workshop over Waarderend onderzoekende klassenbezoeken maar je kunt deze workshop ook volgen zonder aan de vorige deelgenomen te hebben.Je gaat naar huis met een praktische checklist vol direct toepasbare vragen, die je helpen om vanuit vertrouwen liefdevol confronterend te coachen.

 

Nieuwsgierig? Dan zie ik je graag in mijn sessie!

 

Lees naar wens ter voorbereiding deze twee artikelen:

 

Waarderende onderzoekende klassenbezoeken - Tijdschrift Intern Begeleiden, editie 2 - 2024

 

Teambreed handelingsgericht arrangeren - Tijdschrift Intern Begeleiden, editie 5 - 2021

Meer over deze spreker

Simone van Dijk (drs.) is zelfstandig gevestigd docent, coach, trainer en specialist gedrag, Handelingsgericht Werken & Arrangeren en Traumasensitief Onderwijs. Simone werkt in opdracht van scholen, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden PO en VO aan goed onderwijs, (leer)gedrag en wederkerige communicatie met collega's, leerlingen en ouders. Ook staat Simone nog regelmatig voor de klas op scholen voor speciaal (basis en VO-)onderwijs als co-teacher. Haar bedrijf heet S.I.M.O.N.E. en draagt het CRKBO-keurmerk. Simone is auteur van diverse artikelen en vijf boeken. Meer weten? Neem gerust een kijkje op www.simonetraint.nl en volg haar op Linkedin.

Hannah Bijlsma

Hannah Bijlsma

Wat is een goede les – en hoe maak je die beter?

De kwaliteit van de lessen is van groot belang voor het leren van leerlingen. Door zicht te hebben op leskwaliteit weet je wat leraren goed doen en waar nog ruimte is voor verbetering. Zo kun je gericht werken aan verbetering. Dit lijkt echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is eigenlijk ‘een goede les’ en hoe meet je de kwaliteit daarvan? Hoe zorg je ervoor dat leraren duurzaam hun lesgeven verbeteren? In deze lezing wordt ingegaan op hoe je leskwaliteit kunt meten en verbeteren, vanuit een stevige wetenschappelijke basis én met praktische tips voor in jouw eigen IB/KC-praktijk. Ben je geïnteresseerd in deze onderwerpen? Dan ben je van harte welkom bij deze lezing! 

Meer over deze spreker

Hannah Bijlsma is basisschoolleraar, postdoctoraal onderzoeker aan de Radboud Universiteit en inhoudelijk expert bij het NRO. Eerder werkte Hannah bij de Onderwijsinspectie als inspecteur en onderzoeker. In 2022 promoveerde zij op haar onderzoek naar het meten en verbeteren van leskwaliteit. Ze is auteur van onder andere de boeken Zicht op de les, Erken de ongelijkheid en Student feedback on teaching in schools. Daarnaast schrijft ze artikelen en geeft lezingen. De focus in haar werk is effectief lesgeven, leskwaliteit, lerarenopleidingen en diversiteit in onderwijsteams.

Marald Mens

Marald Mens

Meesterlijk lesgeven

Hoe kan het dat topleraren dingen zien in de klas die andere leraren ontgaan? Hoe kan het dat zij áltijd een leuke groep leerlingen hebben die tot goed leren komen? En wat verklaart hun ware meesterschap: dat ze zelfs in lastige en onverwachte lessituaties weten wat te doen?

 

In deze keynote neemt Marald Mens je mee in het expert-denken van topleraren en hoe zij tot dit niveau gekomen zijn. Je komt van alles te weten over routineus én wendbaar lesgeven, onderbouwd met wetenschappelijke inzichten en voorzien van een flinke dosis humor. Maar bovenal krijg jij als IB/KC’er een concrete aanpak aangereikt waarmee je het vakmanschap van je team een boost kunt geven. 

 

Meer over deze spreker

Marald Mens (1973) begon als neuropsycholoog maar ging al na een jaar zijn hart achterna: hij zegde zijn baan op om de Pabo-opleiding te gaan doen. Na jaren met veel plezier voor de klas te hebben gestaan en IB'er te zijn geweest, ging Marald brein en onderwijs met elkaar combineren. Hij werkte als docent Neuropsychologie op de Fontys Hogeschool en later als schoolbegeleider bij de CED-Groep. Hij geeft nu vanuit zijn eigen bedrijf Mens op School lezingen door het hele land en werkt als vaste schoolpsycholoog op een twintigtal basisscholen. De boeken ‘Breinsleutels’, ‘Bananenschillen op School’ en 'Meesterschap' zijn van zijn hand.  

 

Tineke Droog

Tineke Droog

De lesmethode volgen, waarom? Daarom!

Veel leerkrachten in het basisonderwijs vertrouwen op de kwaliteit van hun lesmethoden. Ze volgen de methode, want dan weten ze dat het goed komt. Is dat vertrouwen terecht? Als je het aan taalkundige en methode-ontwikkelaar Tineke Droog vraagt, is het antwoord op die vraag: volmondig ja! Want de meeste reken- en spellingmethoden zitten heel goed in elkaar. Maar je moet wel weten hóe de methode is opgebouwd, zodat je deze effectief kunt inzetten in een korte cyclus.

 

In deze workshop krijg je een kijkje achter de schermen: hoe vertalen methodemakers de einddoelen naar een leerlijn met doelen per jaargroep, per blok, per les? En wat hebben de methodedoelen en de doelen uit de LVS-meting met elkaar te maken? Hoe weten de auteurs eigenlijk hoeveel lessen er nodig zijn per doel?

Je gaat weg met meer inzicht in de leerlijnen en leerdoelen van de reken- en spellingmethoden op jouw school. En vooral: met concrete tips om deze methoden morgen al doelgericht in te kunnen zetten. Zo kun je de methode laten werken voor jullie leerlingen, en niet andersom.

Meer over deze spreker

Tineke Droog is taalkundige, onderwijsadviseur en methode-ontwikkelaar (o.a. conceptauteur Taaljacht spelling & grammatica). Als onderwijsadviseur bij GGO-advies helpt ze scholen doelgericht werken in de korte cyclus en begeleidt ze teams bij het versterken van hun reken- en spellingonderwijs. Haar kracht ligt in de vertaalslag van theorie naar de praktijk: doen wat werkt in de lesmethode én dagelijks in de klas. 

 

Marita Eskes

Marita Eskes

Technisch leesonderwijs en begrijpend lezen in de korte cyclus

Kunnen lezen is een belangrijke basisvaardigheid: al het andere leren leunt immers op het goed kunnen lezen. In deze workshop neem ik je mee in het belang van preventie, zowel op het vlak van (de voorbereiding op het) technisch lezen als op het vlak van (de voorbereiding op goed kunnen) begrijpend lezen. Vroegtijdig beginnen doet ertoe: maar óók het blijvend monitoren gedurende de héle basisschoolperiode. Laat leerlingen niet te lang worstelen met het lezen vanuit de gedachte ‘dat het met de jaren vanzelf wel goed komt’ maar stel direct passende interventies op als blijkt dat de leesontwikkeling achterblijft. Voorkom dat zogenoemde ‘verborgen risicolezers’ je school verlaten en er een kans gemist is om er samen iets aan te doen. 

 

Je leert hoe je de inhoudelijke doelen én opbrengstdoelen scherp krijgt met je schoolteam én hoe je de leskwaliteit van leraren kunt monitoren. Ook krijg je tips voor het monitoren van de leesontwikkeling van leerlingen in de klas. Op welke manier houd je hier continu zicht op zodat je ook continu in ontwikkeling kunt blijven als school en grip hebt op het lesgeven én de opbrengsten? Je hoort het op 10 maart 2026. Wellicht tot dan. Op naar een geletterde generatie! 

 

Meer over deze spreker

Marita Eskes is onderwijsadviseur, auteur en spreker. Ze schreef ‘Technisch lezen in een doorlopende lijn’ (2020), ‘Begrijpend lezen in een doorlopende lijn’ (2023) en recent verscheen haar nieuwe boek met haar compagnon Marcel Schmeier over beginnende geletterdheid (2025). Hiervoor heeft Marita gewerkt als leraar, leescoördinator en remedial teacher in het basisonderwijs. Ze weet scholen op inspirerende wijze te begeleiden naar nóg beter leesonderwijs, waarbij ze vakinhoudelijke kennis koppelt aan didactische kennis: deze zaken gaan hand in hand. Hierbij vertaalt ze wetenschappelijke inzichten naar het handelen op de werkvloer. Haar motto: leerlingen aan het lezen krijgen en werken aan gelijke kansen in het onderwijs. ‘Iedereen verdient het om geletterd te zijn. Ik help scholen graag om effectief gebleken aanpakken te vertalen naar de dagelijkse praktijk’. www.gewoongoedlesgeven.nl • marita@gewoongoedlesgeven.nl • X: @maritaeskes LinkedIn: @maritaeskes 

Gretha Huinink-Snippe

Gretha Huinink-Snippe

Kijken door de contextuele bril – naar ouders

Leerlingen staan steeds vaker onder druk. Prestatiedruk, medicalisering en snelle diagnosestelling zijn aan de orde van de dag. In deze ontwikkeling verschuift ondersteuning op school gemakkelijk van preventief naar curatief. Terwijl juist daar kansen liggen – vaak dichter bij jouw rol als regisseur van ondersteuning dan je denkt.

In deze lezing ontdek je hoe jouw kijk op ondersteuning verandert als je door de contextuele bril kijkt binnen de driehoek kind-ouders-school. Je leert hoe je ouders – de belangrijkste hulpbron van het kind – actief kunt betrekken bij de begeleiding, en wat jouw mandaat daarin is. Je gaat naar huis met praktische handvatten om direct het verschil te maken in de dialoog met ouders.

 

Ben jij benieuwd naar nieuwe inzichten en tools vanuit het contextueel werken in het onderwijs? Dan ben je van harte welkom!

 

Meer over deze spreker

Gretha Huinink-Snippe is een ervaren interim-intern begeleider, contextueel coach en trainer in het basisonderwijs, en oprichter van Gretha Connect.

Na het afronden van de masteropleiding Contextuele benadering in het onderwijs raakte zij overtuigd van de waarde van contextueel werken binnen het onderwijs. Sindsdien verzorgt zij introducties op scholen om professionals kennis te laten maken met deze benadering.

 

Daarnaast verdiepte zij zich via kwalitatief onderzoek in de vertrouwensrelatie tussen ouders en school. Dit onderzoek resulteerde in een waardevolle training voor onderwijsprofessionals én in de ontwikkeling van de TIB-tool Werk samen met ouders! De kracht van verbinding.

 

Meer weten? Bezoek www.grethaconnect.nl of volg haar op LinkedIn.

 

Marloes Schimmer

Marloes Schimmer

Van weten naar kunnen en willen: Hoe krijg je de leerkracht in beweging?

Zicht hebben op de ontwikkeling van de leerling en het aanbod en leerkrachthandelen daarop afstemmen, blijkt in de praktijk geen gemakkelijke opgave. Tijdens deze lezing zoomen we in op het leren van de leerkracht. ‘Weet’ de leerkracht wat er van hem of haar verwacht wordt in de korte cyclus? Is er binnen de school sprake van gedeeld kwaliteitsbesef? Hoe leidt dit ‘weten’ vervolgens tot ‘kunnen’ en ‘willen’? Hoe ontwikkel je bij leerkrachten veranderbereidheid en krijg je hen in beweging?

 

Tijdens de lezing krijgt je concrete tips en handvatten om jouw handelen als intern begeleider of kwaliteitscoördinator vorm te geven zodat dit bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van de leerkracht.

Meer over deze spreker

Marloes Schimmer is onderwijsadviseur bij Expertis Onderwijsadviseurs en heeft ruime ervaring in het primair onderwijs, van leraar tot schoolleider. Ze creëert een veilig klimaat waarin samenwerking en professionele dialoog centraal staan. Marloes ondersteunt schoolteams bij duurzame ontwikkeling op basis van gezamenlijke visie en wetenschappelijke inzichten. Haar focus ligt op didactisch en pedagogisch handelen, kwaliteitszorg en een professionele schoolcultuur. Daarnaast is zij hoofddocent van de opleiding tot Kwaliteitscoördinator en begeleidt zij intern begeleiders in hun professionele groei.

Prijs

De prijzen hieronder zijn exclusief BTW, maar inclusief koffie, thee en een lekkere lunch. Allergieën en/of dieetwensen? Geef deze door bij inschrijving in het opmerkingenveld.

 

  Tot 31 december 2025 Vanaf 1 januari 2026
Lid Instondo* €335 €360
Reguliere (niet-leden)prijs €385 €410

 

*Lid van één van onze tijdschriften (TIB, WAI, TvO, OnzeJeugd.NU of Kleuterzaken) of oud-deelnemer van onze congressen.

 

Groepskorting

De Landeljke IB/KC dag is nóg leuker samen met collega's! Voor groepen vanaf 5 personen is deelname op offerte-basis mogelijk. We gaan dan niet alleen uit van de meest voordelige prijs per persoon op het moment van aanvragen (incl. leden- & vroegboekkorting), maar doen hier bovenop nog eens een kortingspercentage afhankelijk van het aantal collega's dat aansluit. Hiervoor geldt: meer collega's, meer korting!

Vraag vrijblijvend een offerte voor deelname aan via de knop hiernaast.

Accreditatie

Na afloop van het congres ontvingen deelnemers een certificaat als bewijs van deelname. Het certificaat is digitaal verstrekt en is terug te vinden in jouw persoonlijke Instondo-account. 

Informatiemarkt

Ook tijdens de IB/KC dag 2026 is er weer een beursvloer met verschillende standhouders die hun aanbod in het onderwijs presenteren.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Dinsdag 10 maart 2026

Hotel en congrescentrum de ReeHorst, Bennekomseweg 24 6717 LM Ede

Prijzen
Inschrijven
Komt u met met meerdere personen? Vraag dan een offerte aan.
Offerte aanvragen

De Landelijke IB/KC-conferentie 2026 wordt mede mogelijk gemaakt door: 

 

Instondo Instondo B.V.
Binnen Kalkhaven 231
3311 JC Dordrecht

Klantenservice

Algemene voorwaardenDisclaimerCRKBONieuwsbrief

Contact

078 645 5085

info@instondo.nl

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Aanmelden
© Copyright 2025 Uitgeverij Instondo