Instondo
Instondo Thema's Tijdschriften Academy Webshop Congressen Contact Over ons
Inloggen
Mijn gegevens Mijn abonnementen Mijn opleidingen
1
Mijn congressen
1
Mijn wensenlijst Uitloggen
  • Home
  • Programma
  • Locatie
  • Sprekers
  • Prijs
  • Accreditatie
  • Gratis boek!

Het Nationale Kleutercongres

Terug naar de basis

Met trots presenteren wij het eerste Nationale Kleutercongres met als thema:

 

Terug naar de basis 

 

Het Nationale Kleutercongres is voor en door collega's die kennis en kunde hebben op het gebied van het jonge kind. Kom op 5 april 2023 naar Utrecht en laat je inspireren over de speel- en leerontwikkeling van kleuters. 

 

Met de kleuter wordt een ontwikkelingsfase aangeduid tussen die van peuter en schoolkind in. De meeste kinderen zijn dan ongeveer 4 tot 6 jaar oud. Maar lang niet alle. Deze scheiding is lastig te plaatsen en we zien dan ook vaak genoeg kleuters in de kinderopvang en kleuters in groep 3.  

 

Met die reden is Het Nationale Kleutercongres er voor iedereen die werkt met jonge kinderen. Dus werk jij op als leidster op een kinderdagverblijf of als pedagogisch coach, ben je leerkracht van een kleutergroep of onderbouwcoördinator, werk je als IB'er of als coach met jonge kinderen? Het programma kenmerkt zich door veel afwisseling, krachtige inzichten, praktische tips en ruimte voor het gesprek. Om jouw rugzak zo goed mogelijk te vullen hebben we een programma samengesteld waarbij er ruimte is voor eigen inbreng. 

 

Meld je aan voor het Nationale Kleutercongres, dan kun jij binnenkort meteen aan de slag met wat je op de dag zelf ervaren hebt!

Woensdag 5 april 2023

Cursus- en Vergadercentrum Domstad 
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

 

Vanaf 295,00 euro

Programma

 

Tijd Onderdeel Spreker Onderwerp
09:30 - 10:00 Ontvangst    
10:00 - 10:05 Opening Dagvoorzitter Anouk Brouns  
10:05 - 10:50 Keynote 1 Anouk Brouns Kleuters, back to basic
10:50 - 11:20 Pauze Koffie/thee Bezoek de informatiemarkt
11:20 - 12:20 Parallel 1 Mike Nijskens Thematiseren: boeiend onderwijs, betrokken kinderen
    Maaike Lagerwaard Kliederen: sensopatisch spel
    Imke Denissen en Brigitte IJpelaar Werk met peuters en kleuters in één groep
    Cobi Visser en Frida Meints Haal meer uit je combinatiegroep 2/3!
    Carla van Deelen Wat als spel niet vanzelfsprekend is?
12:20 - 13:15 Pauze Lunch Bezoek de informatiemarkt
13:15 - 13:50 Keynote 2 Kobi Wanningen Observeren als basiskwaliteit in de onderbouw
13:50 - 14:00 Wissel    
14:00 - 15:00 Parallel 2 Marleen Hilhorst

Talentontwikkeling bij kleuters: hoe pak je dat aan?

    Margreeth Mulder Van thematisch werken naar thematiseren
    Saskia Kaptein Taalontwikkeling en spel (NT-2)
    Esther Hoogendijk Potjeskast: werken met open einde spelmateriaal
    Vera Coppens en Kim Hoogervorst

Spelend leren, een doorgaande lijn van groep 1 tot en met 8

15:00 - 15:20 Pauze Koffie/thee Bezoek de informatiemarkt
15:20 - 16:00 Afsluiting Dagvoorzitter Anouk Brouns Tombola

Locatie

Het congres vindt plaats bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad.

Klik hier voor een routebeschrijving en meer informatie over parkeren op locatie.

Cursus- en Vergadercentrum Domstad 
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

 

Sprekers

Op het eerste Nationale Kleutercongres spreken onder meer:

Anouk Brouns

Anouk Brouns

Kleuters, back to basic

Sinds 1985 zijn kleuters onderdeel van het basisonderwijs. Dat heeft onderwijsinhoudelijk grote gevolgen gehad voor het onderwijs aan jonge kinderen. In deze lezing neemt Anouk je mee in haar motivatie om het onderwijs anno 2022 aan kleuters te hervormen. In haar ‘kleuterrevolutie’ pleit zij voor: meer spelen, meer bewegen, meer naar buiten en daardoor ook meer leren. Maar alles wel doordacht, beredeneerd, vanuit een sterk educatief concept.

Meer over deze spreker

Anouk is haar loopbaan in het onderwijs begonnen in de Haagsche Schilderswijk waar ze meer dan 15 jaar voor de klas heeft gestaan.  Ze startte twee jaar geleden de Kleuterrevolutie op. Hiermee wil ze laten zien hoe in haar optiek, het mooiste kleuteronderwijs eruit ziet. 

Momenteel is zij werkzaam als adviseur op kinderopvanglocaties en scholen. Zij is dé specialist op het gebied van het jonge kind. Haar speerpunten zijn spel en doelgericht werken. Spelen staat hoog op haar agenda. Als onderwijsadviseur richt ze zich op praktische scholingen voor alle professionals in het onderwijs waarbij ze een sterk educatief concept gebruikt als basis voor scholingen. In haar trainingen kijkt ze samen met de professionals naar wat (jonge) kinderen moeten leren én hoe ze dat het beste leren.

Door de vele scholingstrajecten en gesprekken met professionals heeft Anouk een werkwijze ontwikkeld om op concrete en praktische manieren gegevens te verzamelen over de vorderingen van de kinderen. Deze werkwijze maakt dat alle professionals binnen de school weer grip voelen en ervaren dat hun inspanningen ten goede komen van het kind.

Kobi Wanningen

Kobi Wanningen

Observeren als basiskwaliteit in de onderbouw

In deze workshop wordt ingegaan op het belang van goede observaties in de onderbouw. Goed observeren vormt een van de basiskwaliteiten in de onderbouw. Het vormt de onderlegger voor je aanbod aan de groep en voor de speciale aandacht die sommige kinderen nodig hebben van jou. We gaan in op verschillende manieren van observeren en hoe deze inzetbaar zijn voor je dagelijks aanbod en voor je planning (met doelen).

Meer over deze spreker

Kobi Wanningen werkt als zelfstandig onderwijsadviseur en proces-begeleider bij ontwikkeling en educatie van het jonge kind in de basisschool en het speciaal onderwijs. Hierbij werkt ze nauw samen met de intern begeleider van de school.

Als speltherapeute is ze lang verbonden geweest aan de school bij het Pedologisch Instituut in Leiden. Vervolgens lange tijd werkzaam als docent en ontwikkelaar bij het Seminarium voor Orthopedagogiek/Hogeschool Utrecht. Onder andere de onderdelen van het Jonge Kind in de Master EN opleiding heeft ze mee ontwikkeld en ze was projectleider van het OntwikkelingsVolgmodel. In deze periode was ze ook adviseur van de Gemeente Utrecht in de werkgroep van het Jonge Kind.

Mike Nijskens

Mike Nijskens

Thematiseren: Boeiend onderwijs, Betrokken kinderen

Hoe zorg je voor betekenisvolle inhoud binnen een thema? Hoe kom je op verhaal met kinderen en hoe kun je de initiatieven van kinderen omzetten in kansrijke leermomenten? Hoe zorg je voor een balans tussen jouw gestelde doelen en wat betekenisvol is voor kinderen? Hoe laat je je voorbereide omgeving voor je werken? En hoe kun je activiteiten en speelleerplekken aan elkaar verbinden? In deze interactieve workshop neemt Mike je mee in het boeiende proces van het thematiseren. Door middel van praktijkvoorbeelden, filmpjes, flitstheorie en vooral veel tips word je in 1 uur verleid om je methode (meer) los te (durven) laten.

Meer over deze spreker

Mike is ondewijsadviseur jonge kind bij Topwijs. Hij is trainer, (beeld)coach, ontwikkelaar én leerkracht. Het liefst combineert hij al deze rollen zoveel mogelijk, zo staat hij als onderwijsadviseur volop in verbinding met de praktijk. Zijn expertise ligt bij de wereld van het jonge kind. Spelend leren staat dan ook centraal in al zijn werkzaamheden. Via zijn social mediakanalen deelt hij zijn liefde voor het vak door het verspreiden van onderwijsposters. Op een van zijn meest favoriete posters staat de tekst “Je kunt planten niet dwingen om te groeien, je kunt wel de juiste condities voor groei creëren.” Het creëren van die juiste condities voor kinderen én leerkrachten is een van de grootste drijfveren in Mike’s werk als adviseur en leerkracht.

Maaike Lagerwaard

Maaike Lagerwaard

Kliederen met Kleuters

Kliederen, ontdekken, spelen, plezier maken en verwonderen met alle zintuigen is wat wij kinderen gunnen. Dat kinderen daar een beetje vies bij worden, vinden wij te gek. Misschien zelfs wel een ‘must’.
Helaas is de realiteit anders en krijgen kinderen hier thuis, en op school veel minder tijd en ruimte voor. Wat eigenlijk verbazingwekkend is, als je weet dat de sensomotorische ontwikkeling de basis is voor de algehele ontwikkeling. Wij zien dit heel graag anders en delen met veel plezier ons verhaal. 

Tijdens deze workshop vertellen wij je meer over sensopatisch spel en de sensomotorische ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat je na deze workshop, niets liever wilt dan het Kliederen een plek geven in je dagelijkse werkzaamheden. Aan praktische invulling en voorbeelden zal het dan ook zeker niet ontbreken. Verder kunnen we je niet beloven dat je schoon blijft na het volgen van deze workshop.

Meer over deze spreker

Maaike is eigenaar van het bedrijf Kliederen.com en werkt als onderwijsadviseur voor Edux. Haar missie is om professionals en ouders te inspireren dat vies worden hoort bij de ontwikkeling van een kind en eigenlijk zelfs moet!
Verder heeft zij jarenlang trainingen en opleidingen verzorgd voor een internationaal curriculum. Hierbij lag de focus op leren, creëren van doorgaande lijnen en het ontwikkelen van vaardigheden. Bij Edux helpt zij professionals om kinderen uit te dagen te ontdekken wie zij zijn en waar zij voor staan. Hoe zij in verbinding kunnen blijven met hun leerlingen en een veilig pedagogisch klimaat creëren. Spelen en plezier maken speelt hierbij een belangrijke rol. Nieuwsgierig, enthousiast en out of te box zijn termen die haar goed passen.  

Imke Denissen & Brigitte IJpelaar

Imke Denissen & Brigitte IJpelaar

Werk met peuters en kleuters in één groep

De ontschotting tussen de voorschoolse en schoolse periode en het belang van een doorgaande lijn van de ontwikkeling van het jonge kind staan volop in de belangstelling. Maar hoe geef je dit vorm? Een kwaliteitsimpuls staat immers niet op zichzelf. In een peuter-kleutergroep komen kinderen vanaf 3,5 jaar naar school en ontwikkelen zich doelgericht. Bij de opzet van een peuter-kleutergroep heb je te maken met formele én praktische uitdagingen.

 

In deze workshop geven Imke en Brigitte tools en tips voor de opzet van een peuter-kleutergroep binnen een kindcentrum. Ze nemen je mee in hoe je een fijne integrale samenwerking kunt opzetten.

 

In de tibtool Werk met peuters en kleuters in één groep kun je hier nog meer over lezen.

Meer over deze spreker

Imke Denissen heeft ruim 20 jaar ervaring in het openbaar primair onderwijs als leerkracht, IB-er en Kwaliteitscoördinator. Ze werkt nu op Kindercampus de Vuurvogel in Tilburg waar integraal samenwerken de dagelijkse gang van zaken is. Imke bewaakt hierbij de doorgaande lijnen op het gebied leerlingzorg, didactische en pedagogische visie en thematisch werken.

 

Brigitte IJpelaar werkt al ruim 25 jaar in het onderwijs en is directeur bij de Opmaat groep, een stichting voor openbaar onderwijs in Tilburg en omstreken.  Daar heeft ze een peuter-kleutergroep opgezet vanuit het gedachtegoed van hoog presterende organisaties.

Cobi Visser en Frida Meints

Cobi Visser en Frida Meints

Spelenderwijs leren als vertrekpunt

Terug naar de basis; is dat niet spelenderwijs leren? Dat is het vertrekpunt van deze lezing! Juist in een combinatiegroep 2/3 kan dit optimaal worden toegepast. Een doorgaande lijn van groep 2 naar 3 gaat als vanzelf. Cobi en Frida vertellen hoe verwerkingstijd in een combinatiegroep 2/3 georganiseerd kan worden: werken met het (digi)keuzebord, circuit, speelleerplein, hoekenwerk, memoriseer- en automatiseertijd plannen, taal en rekenen spelenderwijs verwerken. Ook bespreken ze hoe activiteiten uit de methode kunnen worden ingewisseld voor spelenderwijs leren en hoe je bij spelenderwijs leren doelgericht kan werken. Ben je leerkracht in groep 2 of groep 3 of ben je IB-er? Kom naar deze lezing en laat je inspireren. 

Meer over deze spreker

Cobi Visser en Frida Meints zijn de auteurs van De TIB tools ‘Combinatiegroep 2/3 Doen!’ en het vervolg ‘Haal meer uit je combinatiegroep 2/3!’Beiden zijn senior specialist Het Jonge Kind met veel ervaring in de praktijk. Tevens zijn ze docent nascholing en opleidingen.

 

Frida Meints (links) heeft eveneens een eigen onderwijsadviesbureau: Via Amethist.

Cobi Visser (rechts) heeft een eigen onderwijsadviesbureau: VisActiva. 

Carla van Deelen

Carla van Deelen

Help! Hij komt niet tot spel.

We kennen ze allemaal…..kinderen die maar niet tot spel komen.

Cognitieve, sociale, affectieve en emotionele ontwikkeling is dan niet meer vanzelfsprekend. Als wij inclusief denken belangrijk vinden betekent het dat we in dat geval niet kiezen voor wijzen, maar voor het stellen van vragen. “Wat heeft dit specifieke kind nodig om te spelen en daarmee de ontwikkelopgave weer op te kunnen pakken”? In deze workshop gaan we vanuit jouw eigen casus de stappen nemen die mogelijk kunnen leiden tot inzichten en een plan van aanpak voor de spelbegeleiding. Je kan het plan de dag erna in de praktijk uitvoeren en wellicht meteen het verschil maken voor jouw leerling(en).

Meer over deze spreker

Ik ben Carla van Deelen en ben 15 jaar werkzaam bij het Seminarium voor Orthopedagogiek als specialist gedrag en als specialist jonge kind. Tevens werk ik in de Minor Toegepaste psychologie.

Mijn roots liggen in het Speciaal onderwijs waar ik geleerd heb dat de opvoeder/leraar het verschil kan maken!

De belangrijkste drijfveer is opvoeders in hun kracht te zetten en zo bij ieder kind de wederkerigheid te stimuleren waardoor kinderen nieuwsgierig worden. Dat zie ik als de basis van ontwikkelen en leren.

Marleen Hilhorst

Marleen Hilhorst

Talentontwikkeling bij kleuters: hoe pak je dat aan?

De talenten van kinderen stimuleren vinden we allemaal belangrijk. Toch is het vaak lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken wanneer je meer aandacht voor talentontwikkeling wil in jouw klas. Terwijl er juist bij kleuters grote kansen liggen om op dit gebied een stevige basis te leggen. In deze workshop bekijken we samen de mogelijkheden en word je aan het denken gezet over wat talentontwikkeling bij kleuters voor jou betekent.

Meer over deze spreker

Marleen Hilhorst werkt als adviseur bij Edux en is orthopedagoog en ECHA-specialist. Haar werk bestaat uit de begeleiding van scholen die zich willen professionaliseren op het gebied van talentontwikkeling, waarbij te denken valt aan thema’s als zelfsturing stimuleren, kindgesprekken, onderzoekend/ontwerpend leren en (hoog)begaafdheid. Daarnaast werkt zij vanuit Edux als docent voor de RITHA-practitioner opleiding, welke zich richt op de ontwikkelingsbehoeften van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Binnen deze opleiding geeft zij o.a. de module talentontwikkeling bij kleuters.

Margreeth Mulder

Margreeth Mulder

Van thematisch werken naar thematiseren

Het werken met thema’s is in onderbouwgroepen een vaste routine. Thema’s bieden de professional houvast om activiteiten te plannen en te organiseren. Door activiteiten te plaatsen in de context van een thema wordt er samenhang gebracht in het aanbod. Door van het werken met thema’s de overstap naar thematiseren te maken, zal er (nog) meer betrokkenheid van kinderen komen.

Thematiseren onderscheid zich van het werken met een thema door het dynamische en interactieve proces tussen de kinderen en de leerkracht (bron: ‘Van thematisch werken naar thematiseren’ Bouwman et al 2021). Als je gaat thematiseren is van belang om te kiezen voor thema’s die de kinderen als interessant en betekenisvol ervaren. Vanuit de nieuwsgierigheid naar het thema zullen de kinderen op de toppen van kunnen leren. Spel is daarbij de sleutel om nieuwe kennis en ervaringen op te doen en vaardigheden te oefenen en eigen te maken. Samen met de kinderen bouw je het thema op en ga je wereld om hen heen ontdekken en leren begrijpen. Gedurende het thema grijp je als professional kansen om je taal/lees- en rekendoelen aan het spel te verbinden.

In de workshop word je in vogelvlucht meegenomen in het proces van thematiseren. Hierbij worden praktijkvoorbeelden gebruikt en krijg je tips die je direct in je eigen praktijk kunt gebruiken.

Meer over deze spreker

Margreeth Mulder is haar onderwijscarrière gestart als kleuterleidster. Na bijna 20 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt als leerkracht en directeur is zij gaan werken als onderwijsadviseur. Als onderwijsadviseur richt zij zich vooral op onderwijs aan jonge kinderen (groep 1 t/m 3), rekenonderwijs in de hele basisschool en onderwijskwaliteit. Als zelfstandig ondernemer werkt zij via Wizz Scholing samen met een grote groep collega onderwijsadviseurs, die in het hele land begeleiding en scholing verzorgen op het gebied van onderwijs aan jonge kinderen en rekenonderwijs, van maatwerk op scholen tot aan de Post-HBO opleidingen 'Specialist Onderbouw/Jonge Kind' en 'Coördinator RekenWiskunde Onderwijs'. Bij het onderwijs aan jonge kinderen wordt het accent gelegd op spel en samen met de kinderen de wereld om hen heen verkennen, zoals ook is beschreven in het boek 'Van thematisch werken naar thematiseren' waar zij mede-auteur van is. 

Saskia Kaptein

Saskia Kaptein

Taalontwikkeling en spel (NT-2)

“Witam, Mrhban, Pryvit, Merhaba, Zdrave?te, Hola, Hello en Hallo!”

In een kleutergroep horen we veel verschillende talen. Hoe gaan we hier in onze dagelijkse praktijk mee om? Schaffen we een draak van een NT-2 methode aan? Of vergroten wij te benodigde woordenschat op een manier die bij de kleuters past? Met een beredeneerd aanbod én een interessante taal-inhoud help je kleuters de woordenschat uit te breiden. In deze workshop maak je kennis met de theorie achter meertaligheid. Je krijgt een praktische introductie in het ontwerpen van taalaanbod met behulp van spelhoeken, verteltafels of vertelkoffers. Je ontdekt hoe jouw rol dé spil is in het opzetten van een rijke taalomgeving voor de kleuters.

Meer over deze spreker

Saskia Kaptein is sinds 25 jaar werkzaam in het kleuter- en peuteronderwijs. Naast haar werk als groepsleerkracht heeft zij verschillende modules en trainingen verzorgt voor Lucasacademie, InHolland en SONedutraining. Saskia heeft een masteropleiding jonge kind, is gecertificeerd OGO-trainer én Taal100-coach. Momenteel werkt zij als groepsleerkracht groep 2 en verzorgt Incompany training op basisschool ’t Palet en peuterleerplek Jongleren in Den Haag.

Esther Hoogendijk

Esther Hoogendijk

Potjeskast; werken met open einde spelmateriaal

Loose parts, oftewel losse onderdelen, zijn voorwerpen die kinderen op oneindig veel manieren kunnen gebruiken in hun spel. De voorwerpen kan je verplaatsen of combineren met andere materialen. De voorwerpen of materialen kunnen meerdere functies toegewezen krijgen en niet slechts een functie, zoals bij een pop of een puzzel. Deze vorm van ‘open-end play’ biedt kinderen de kans zelf hun spel vorm te geven. De open blik van het kind wordt ondersteund en geprikkeld, het kind wordt uitgedaagd te experimenteren, zelf nieuwe mogelijkheden, spelideeën en oplossingen te zoeken met het materiaal.

Materialen die de fantasie prikkelen, zonder betekenis, doel, regels, zonder goed of fout. Tijdens de workshop gaan we zelf aan de slag om zo te ervaren wat open eind spelmateriaal voor jou betekent en hoe je dit vertaalt naar jouw groep.
Tijdens de workshop gaan we aan de slag met allerlei materialen uit de Potjeskast. De Potjeskast is een product van Esther Hoogendijk.

Meer over deze spreker

Esther Hoogendijk is beeldend kunstenaar, inrichter, conceptontwikkelaar, pedagoog en kindercoach. Ze onderzoekt voortdurend de invloed van ruimte op haar bezoeker. Doormiddel van uitnodigende sferen en open materialen verleid ze iedereen om vanuit nieuwsgierigheid op zoek te gaan naar verwondering en zo te leren, ontdekken, spelen en leven.

Vera Coppens en Kim Hoogervorst

Vera Coppens en Kim Hoogervorst

Spelend leren, een doorgaande lijn van groep 1 tot en met 8.

Spelend leren is niet alleen voor kleuters maar voor alle kinderen van de basisschool, van groep 1 tot en met groep 8. Je fantasie mogen gebruiken om iets nieuws te ontdekken of te creëren, out of the box mogen denken, of spelenderwijs sociale relaties opbouwen. Iets wat vanaf groep 3 steeds meer werd afgeleerd, met als gevolg dat veel kinderen in groep 7 en 8 niet eens meer weten hoe ze moeten spelen. Als leerkracht heb je hierbij een hele belangrijke rol. Ben jij nieuwsgierig naar deze rol of hoe een doorgaande lijn omtrent spel van groep 1 t/m 8 eruit kan zien? Wij nemen je mee in onze zoektocht naar deze doorgaande lijn. We hopen daarbij dat we jullie kunnen inspireren met allerlei praktische ideeën die je vanaf morgen bij jou op school kunt inzetten. 

Meer over deze spreker

Vera Coppens, leerkracht groep 3 in het basisonderwijs. Groot hart voor spelend leren, dit zul je ook altijd terug zien in haar klas. Begonnen als pedagogische medewerker op een kinderdagverblijf vervolgens als onderwijsassistent op een basisschool. Na het afronden van de pabo heeft ze een grote passie voor spel ontwikkeld. Het spontane en de vrijheid dat is wat haar zo aanspreekt. 

Nu ze een aantal jaar in groep 3 staat ervaart ze hoe belangrijk de doorgaande lijn is. Het realistisch spelen neemt steeds meer een rol aan en dit kun je uitzetten tot in groep 8. Vaardigheden en talenten vergroten tijdens spel dat is waar het volgens haar mee begint.  

 

Kim Hoogervorst, 15 jaar kleuterervaring, gedragsspecialist maar nu parttime groepsleerkracht van groep 5. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf  wat in het teken staat van jonge kinderen. Elke dag opnieuw kijkt ze wat kinderen bezig houdt. Niet alleen als juf maar ook als onderneemster. Wat drijft hen, wat verwonderd hen, wat zijn praktische aspecten? Hierdoor heeft ze praktische, betekenisvolle en duurzame materialen (maar ook sieraden en accessoires) gecreëerd wat in de klassen ingezet kan worden om mee te spelen. Deze materialen worden momenteel in 250 winkels verkocht in binnen en buitenland.  

 

Heel haar passie omtrent creëren en bezig zijn met kinderen komt zo bij elkaar en zo maakt ze van elke dag een feestje, waarbij het draait om spelen. 

Prijs

 

     
  Tot 31 december Vanaf 1 januari 2023
Lid tijdschrift of oud-deelnemer Instondo congressen* €245 €295
Reguliere prijs €295 €345

Alle prijzen zijn exclusief BTW & inclusief koffie/thee en lunch.

*Lid van één van onze tijdschriften of oud deelnemer van één van onze congressen.

 

Groepskorting

Bij deelname vanaf 5 personen kunnen wij je een aantrekkelijk aanbod doen. Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan.

Accreditatie

Na afloop van het congres ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Het certificaat wordt digitaal verstrekt en is terug te vinden in jouw persoonlijke Instondo-account. 

Gratis boek!

Als congresbezoeker ontvang je het boek 'Kleuterrevolutie: versterk de kwaliteit van jouw kleuteronderwijs' t.w.v. €24,50 geheel gratis! Het boek wordt op de congresdag zelf uitgereikt. 

 

Woensdag 5 april 2023

Cursus- en Vergadercentrum Domstad 
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

 

Prijzen
Inschrijven

Het eerste Nationale Kleutercongres wordt mede mogelijk gemaakt door: 

Instondo Instondo B.V.
Binnen Kalkhaven 231
3311 JC Dordrecht

Klantenservice

Algemene voorwaardenDisclaimerKlachtenregelingNieuwsbrief

Contact

078 645 5085

info@instondo.nl

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Aanmelden
© Copyright 2023 Uitgeverij Instondo