Zelfsturing in de klas. Zo doe je dat!


Auteur: Christian van den Brekel
ISBN: 978 94 63172 03 5
Aantal pagina’s: 100
Druk: 1
Jaar van verschijnen: 2020
Prijs: € 23,50 
Bij een abonnement op de TIBtools: € 19,50 

Bestellen? Klik hier en bestel direct bij de uitgever
Lees hier de Biblion recensie (pdf)

 

Als IB’er wil je vooral weten wat effectief werkt in de praktijk en hoe je leerkrachten kunt ondersteunen bij hun zoektocht om het beste onderwijs aan hun leerlingen te geven. Zelfsturing kan ‘wortelschieten en groeien’ wanneer leerlingen frequent de kans krijgen hun cognitieve en metacognitieve vaardigheden expliciet te ontwikkelen. Dit betekent dat je niet alleen veel aandacht moet schenken voor de aanpak van vraagstukken, maar leerlingen vooral ook moet uitdagen om na te denken over de manier waarop zij het beste kunnen leren.
In deze TIBtool ontdek je o.a. welke leerkrachtvaardigheden er nodig zijn om zelfsturing te stimuleren en hoe je als IB’er de schoolvisie op zelfsturing het beste kunt onderzoeken binnen je team.

Christian van den Brekel is werkzaam als meerscholendirecteur bij stichting INNOVO. Eerder heeft hij gewerkt als leraar, IB’er, locatiedirecteur en (integraal) directeur op diverse basisscholen in Midden-Limburg. Daarnaast is hij werkzaam geweest voor de Stichting Beroepskwaliteit Leraren en heeft hij deelgenomen aan onderwijsprojecten als ‘Balintmethode’ (Leraar24) en ‘Inspirator’ (RdMC, Open Universiteit).