Sociale Media slim inzetten op school


Auteur: Guus Beenhakker
ISBN: 978 94 91725 27 2
Aantal pagina’s: 96 
Druk: 1
Jaar van verschijnen: 2014
Prijs: € 23,50 
Bij een abonnement op de TIBtools: € 19,50 
Bestellen? Klik hier en bestel direct bij de uitgever

Download de inhoudsopgave en hoofdstuk 1

Lees de Biblion-recensie! PDF

Uit de pers: 
"Handzame, overzichtelijke uitgave over de inzet van sociale media op school of in een onderwijsorganisatie."
"De informatie wordt kernachtig en prettig leesbaar aangereikt."
"Met name de uitgewerkte tools zijn (op maat gemaakt voor eigen gebruik) een ‘must have’ voor elke hedendaagse onderwijsorganisatie/school."
"De auteur is goed ingevoerd met het onderwerp en verdient het om met deze relevante, actuele uitgave een breed onderwijspubliek te bereiken, met name leerkrachten in het basisonderwijs."

Steeds meer mensen, bedrijven en instellingen maken gebruik van sociale Media. Ze krijgen een steeds grotere rol bij veel leerlingen en leerkrachten van basisscholen. Sociale media maken veel mogelijk, maar het is wel handig om te weten hoe ze het best kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld in je eigen netwerk of dat van de school. Ze zijn helemaal aan te passen naar eigen inzicht, doel en gebruik. Dat maakt sociale media zo aantrekkelijk!

Guus Beenhakker beschrijft in deze TIBtool hoe IB’ers en leerkrachten sociale media productief kunnen gebruiken op school. Wat werkt en wat niet? Wat zijn de do’s en don’ts? Kun je iets doen tegen pesten via sociale media? Doordat mensen verschillende opvattingen hebben over sociale media en ze op verschillende manieren te gebruiken zijn, geeft hij verschillende soorten praktijkvoorbeelden.

Door te praten met IB’ers en leerkrachten is het boek perfect op de praktijk afgestemd. Vanwege het grote verschil in kennis en ervaring met sociale media bevat deze TIBtool basale informatie voor beginners en ook veel interessante toepassingen voor gevorderden. Het boek wordt online ondersteund.

Guus Beenhakker is journalist en historicus. Tijdens zijn journalistieke studie is hij zich gaan verdiepen in het gebruik van sociale media. De link met onderwijs komt voort uit zijn plek in de redacties van TIB en Passend Onderwijs Magazine.