Kiezen voor een brede kijk op instructie


Auteur: Frida Meints, Cobi Visser
ISBN: 978 94 63171 18 2
Aantal pagina’s: 100
Druk: 1
Jaar van verschijnen: 2018
Prijs: € 23,50 
Bij een abonnement op de TIBtools: € 19,50

Bestellen? Klik hier en bestel direct bij de uitgever

Download alvast de inhoudsopgave en hoofdstuk 1

Download de Biblionrecensie: PDF

Differentiëren is noodzaak, want kinderen moeten op hun eigen niveau kunnen werken. Dat willen ze ook, want dan kunnen ze laten zien dat ze competent en autonoom zijn. Effectieve instructies helpen om succesvol te differentiëren. Een instructie is effectief als deze past bij het onderwerp dat aan de orde is én bij de leerling(en). Om dit te kunnen realiseren dienen leerkrachten te beschikken over meerdere instructievormen. In deze TIBtool passeren de directe instructievormen die in de loop der jaren zijn ontwikkeld, de revue. Niet theoretisch. Wel onderbouwd. En vooral praktisch.

IB’ers vinden hier in compacte vorm veel achtergrondinformatie en handreikingen om met hun team te kiezen voor een brede kijk op instructie en een meer gedifferentieerde manier van instructie geven te implementeren. Leerkrachten vinden inspiratie voor gevarieerde instructie bij spelling, woordenschat, begrijpend lezen, rekenen en onderzoekend leren. Een absolute meerwaarde is dat de auteurs op een evenwichtige manier laten zien dat ook voor kleuters goede instructie belangrijk is.

Frida Meints en Cobi Visser hebben al vele jaren ervaring in het gehele basisonderwijs en expertise in het werken met jonge kinderen. Frida Meints is directeur van een basisschool en heeft een eigen weblog over rekenspelletjes. Cobi werkt momenteel als zelfstandige vanuit haar bedrijf VisActiva en is docent, trainer en adviseur bij een aantal scholingsinstituten. Daarnaast is zij auteur van de kleutermethode VoortVarend.