Groeien met mindset


Auteur: Floor Raeijmaekers
ISBN: 9789463170536
Aantal pagina’s: 94
Druk: 1
Jaar van verschijnen: 2018
Prijs: € 23,50 
Bij een abonnement op de TIBtools: € 19,50

Bestellen? Klik hier en bestel direct via de uitgever

Download de inhoudsopgavehoofdstuk 1

De mindset-theorie van Carol Dweck verklaart waarom ontwikkeling soms hapert en biedt veel tips en tools om groei te faciliteren. In deze TIBtool kom je te weten wat het verschil is tussen een vaste mindset en een groeimindset. Je ontdekt hoe deze overtuigingen bepalend zijn voor de manier waarop je omgaat met uitdagingen, hindernissen, inspanningen, kritiek en succes van anderen.

Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe stel je uitdagende doelen in je leerzone? Hoe zet je procesgerichte feedback in om ontwikkeling te stimuleren? Waarom is het van belang je focus te verschuiven van presteren naar leren? Hoe dragen fouten bij aan groei? Wat zijn leerkuilen en hoe kom je erdoorheen? Hoe help je jezelf en anderen bij frustrerende leermomenten? En hoe creëer je door middel van ‘groeitaal’ een groeigericht pedagogisch klimaat binnen je school?

Recensie van Biblion: "Een uiterst praktische en verrassende uitgave die in het moderne (basis)onderwijs met haar eigen groeitaal niet mag ontbreken". Lees verder.

Floor Raeijmaekers is specialist in Gifted Education (ECHA) en mede-eigenaar van Het TalentenLab en Platform Mindset. Ze is de bedenker van Fixie en Growie en ontwikkelde o.a. het Werkboek Mindset, het Werkboek Lef, de Groeikaarten en het Mindset Kwartet.