Zet je collega's in beweging 


Auteurs: Peter Laros, Ariette Riezebos-de Groot 
ISBN: 978 90 79564 81 1
Aantal pagina’s: 96 
Druk: 2
Jaar van verschijnen: 2013 
Prijs: € 23,50 
Bij een abonnement op de TIBtools: € 19,50 
Bestellen? Klik hier en bestel direct bij de uitgever 

Download de inhoudsopgave en hoofdstuk 1

Het turbulente onderwijsland wordt continu uitgedaagd in beweging te blijven. Momenteel zijn diverse scholen bezig met de implementatie van handelingsgericht werken, opstellen van ontwikkelperspectieven en ondersteuningsplannen. Dit betekent meestal dat de IB’er vanuit haar functie als kartrekker voor veranderingen, flink aan de bak moet om zo’n proces in gang te krijgen bij het team. En het in gang te houden!

Gelukkig is het mogelijk om je collega’s in beweging te zetten. De wetenschap dat je de eigen situatie kunt beïnvloeden, zet aan tot een actieve houding. Elk teamlid kan eigen krachtbronnen inzetten in het onderwijskundig proces en de IB’er kan gebruik maken van deze krachtbronnen.

In ‘Zet je collega’s in beweging’ beschrijven Ariette Riezebos-De Groot en Peter Laros 10 manieren om aan te sluiten bij de leerkracht of het team van je school. De aangereikte strategieën om te motiveren en te inspireren helpen om je collega’s in beweging te brengen. Kies de best passende strategie en ga er direct mee aan de slag in je school.

Ariette Riezebos-De Groot is eigenaar van en gecertificeerd trainer MBSR; i-MBCT; MBCL bij Mindfulness Praktijk Riezebos. Peter Laros is docent opleider Master Educational Needs bij Fontys Hogescholen (OSO).