Arrangeren voor gevorderden


Auteur: Simone van Dijk
ISBN: 978 94 63172 93 6
Aantal pagina’s: 100
Druk: 1
Jaar van verschijnen: 2021
Prijs: € 23,50 
Bij een abonnement op de TIBtools: € 19,50 

Bestellen? Klik hier en bestel direct bij de uitgever

In Arrangeer samen en WUG- een beter OT voor leerkracht en leerling kun je alles lezen over de basis van handelingsgericht arrangeren, hoe je een OT voorbereidt en leerlingen, leerkrachten, ouders en externe partners wederkerig betrekt in het nadenken over en vinden van passende oplossingen die werken op school en thuis.

Arrangeren voor gevorderden maakt deze serie van drie af en zet de IB’er in positie als regisseur in het arrangeren. Via de methodiek van de drie fases: Van overzicht naar inzicht naar uitzicht regisseer je een OT naar diepgang, relevante afspraken en duurzame uitkomsten. Focust WUG- een beter OT voor leerkracht en leerling op de leerkracht en de leerling, in Arrangeren voor gevorderden ligt de focus op het integraal samenwerken met ouders en externe partners, en het teambreed arrangeren. Hoe zorg je dat bereikte vooruitgang continueert en de volgende leerkracht een goed werkende aanpak ook weer omarmt en uitvoert?

Als bonus vind je in deze TIBtool alles over online overleggen via een video-verbinding.

Simone van Dijk biedt in deze TIBtool wederom rake adviezen en handige tools. Ze onderbouwt deze met inzichten uit onderzoek en levendige voorbeelden uit haar jarenlange praktijkervaring.

Doelgroep: intern begeleiders, directeuren, leraren, schoolbegeleiders, adviseurs samenwerkings-verbanden, collega's uit jeugdhulp en kinderopvang.

Simone van Dijk is zelfstandig gevestigd docent, coach, trainer en HGW-HGA-specialist. Ze werkt in opdracht van scholen en samenwerkingsverbanden aan goed onderwijs en effectieve communicatie, en specifiek ook aan het verbeteren van OT’s. Zie www.simonetraint.nl.

Simone schreef eerder de TIBtool ‘Arrangeer samen’ (2015 / 4e druk) en ‘Meester in de klas’ (2018 / 4e druk). Tegelijkertijd met de TIBtool 'Arrangeren voor Gevorderden' verscheen WUG! Een beter OT voor leerkracht en leerling.