Boeken

Al onze boeken kunt u rechtstreeks bij de uitgever bestellen: www.instondoboeken.nl.

Logo TIBtools Dé praktische boekenserie voor het onderwijs

22 Groeien met mindset   Gerven   Omslag voor HR   16 GoedOnderwijsVoorBegaafdeLeerlingen   21 Versterk de regie van leerkracht en leerling   14 ExecutieveFunctiesIndeKlas

 Klik hier voor alle VERSCHENEN TIBtools en de bestelmogelijkheid.


NIEUW:‘IB’ER: TOT HIER EN NU VERDER? Onderzoek, tips en tools’ van Nikkie Laros en Peter Laros.

Cover                   

Maar liefst 1.455 IB’ers vulden eind 2018 de grote IB enquête in. De uitgewerkt enquêteresultaten in het boek ‘IB’er: tot hier en nu verder?!’ geven een helder inzicht in hoe IB'ers werken aan de vormgeving van passend onderwijs en hun eigen rol in de schoolorganisatie. Daarnaast beantwoorden zij stellingen gericht op het onderwijskundig leiderschap van de directeur, de samenwerking met ouders en het worden van een professionele leergemeenschap. De geobserveerde dwarsverbanden laten zien dat er in het schoolsysteem eenvoudig ruimte te vinden is voor verbetering. De eyeopeners zijn werkelijk op alle lagen te vinden. Om verbetering op de verschillende lagen direct in gang te zetten hebben de auteurs suggesties en bronnen opgenomen.
Dit boek is bestemd voor intern begeleiders, schoolleiders, directeuren en bestuurders van samenwerkingsverbanden. 

Verschenen, nu al 3e druk! Bestel hier.

Omgaan met... op school - reeks

In deze nieuwe serie behandelen diverse experts veelvoorkomende ‘problemen’ van leerlingen in de klas. Leerkrachten (en ouders) vinden veel praktische informatie en tips & tools. Klik hier voor meer informatie en de bestelmogelijkheid.

Omgaan met hoogbegaafdheid op school                   

Renate Hamsikova & Joyce Luider-Veenstra: Omgaan met hoogbegaafdheid op school
Hoogbegaafdheid is ‘in’. Wat vaak ontbreekt, is het besef dat hoogbegaafdheid een bijzonder complex fenomeen is. Lees meer.

"Deze publicatie overtreft nagenoeg alle andere publicaties over hoogbegaafdheid bij kinderen (in het basisonderwijs) vanwege volledigheid en helderheid."
"Dit is een bijzonder belangrijke publicatie, omdat in korte, heldere taal nagenoeg alle aspecten in verband met hoogbegaafdheid bij kinderen aan de orde komen. Dit handzame boekje is dan ook zeer geschikt voor ouders, begeleiders, leerkrachten en voor iedereen die zich op deze taak voorbereidt."
(recensie Biblion, drs. Ben Daeter, 6 februari 2019)

Cover Omgaan met hooggevoeligheid  

Suzanne van Assenbergh - Omgaan met hooggevoeligheid op school
Er is veel te doen rond het thema hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit. Dat is niet voor niets. Het komt namelijk vaker voor dan je denkt: een op de vijf mensen blijkt hooggevoelig. Lees meer.

Overig verschenen titels:

Cover LucGreven   Luc Greven: De toekomst van de intern begeleider - 5e druk
‘De toekomst van de intern begeleider’ verkent een drietal scenario’s voor de ontwikkeling van interne begeleiding. Lees meer
 60 praktische tips vor intern begeleiders   Van de TIB-redactie: 60 praktische tips voor intern begeleiders
Een verzameling van alle tips uit TIB, Tijdschrift Intern Begeleiders. Lees meer.
 Cover Meerleerjarenklas Smart editie   Bert Groeneweg: Meerleerjarenklas - 4e druk
Verder met Co-Teaching en integratieklassen. Lees meer.
 De Negen Principes   Luc Greven: De negen principes van de excellente schoolleider - 3e druk
De grote betekenis van een excellente schoolleider wordt steeds meer onderkend. Hij laat de school schitteren en de leraren en leerlingen floreren. Hoe gaat dat in zijn werk? Lees meer.
 Ketelaars   Mieke Ketelaars: Twijfelachtig, maar acceptabel
50 columns over de zin en onzin in de pedagogiek. Lees meer
Special OverLeerlingenGesproken   Wim Meijer (red), Aly Veenstra, Alexander Minnaert, Victor Felder: Over leerlingen gesproken... De IB'er als drijvende kracht achter de cultuuromslag die 'passend onderwijs' heet.
Passend onderwijs betekent in de praktijk: kunnen omgaan met verschillen en tegemoetkomen aan uiteenlopende onderwijsbehoeften van de leerlingen. Gemakkelijker om op te schrijven dan om in praktijk te brengen. Lees meer.
 Cover enqueteboekje   Nationaal Onderzoek Intern Begeleiders 2013 en 2014.
cover tijdschrift

Cover TIB 2018 3